Sony علیه Hotz هکر بزرگ ایفون و PS3

نبرد هکرها و کمپانی های بازیسازی با عرضه اولین کنسول های بازی آغاز شد. شاید در نسل های اولیه ضعف های امنیتی کنسول ها باعث شده بود که هکرها به راحتی این کنسول ها را هک و زمینه را برای اجرای بازی های غیر قانونی آماده کنند. بهتر است قبل از ادامه بحث نگاهی به کنسول هایی بیندازیم که تا کنون هک شده اند. کنسول ها تا کنون به دلیل خاصی هک شده اند.

 

http://zedomax.com/image/200612/ps3_wii-hack.jpg

کنسول PS2 فقط برای اجرای بازی های غیر قانونی هک شد. Xbox 1 در عرض 4 ماه برای اجرای Linux و Homebrewها هک شد. کنسول DS ظرف 6 ماه برای اجرای Homebrew هک شد. کنسول PSP در عرض 2 ماه برای اجرای Homebrew هک شد. کنسول Wii در عرض 1 ماه برای اجرای Homebrew هک شد. iPhone در عرضه 11 روز برای برداشتن Sim-Lock و Homebewها هک شد. اما در نسل جدید کنسول ها جریان کمی متفاوت بود. کنسول ها دیگر با یک Mod-Chip ساده کپی خور نمی شدند و همین موضوع کار را برای هکرها دشوار کرده بود. کنسول های نسل جدید همگی دارای سیستم عامل بودند و این محیط ها اجازه اجرای کدهای غیر استاندارد را به کنسول نمی داد. همین مسئله باعث شد تا هکرها برای شکستن لایه های امنیتی این کنسول ها، دست به اقدامات تازه ای بزنند. از همین رو هک کنسول های نسل جدید به جز کنسول Wii که از باگ داخل یک بازی صورت گرفت، به این صورت بود. هک کنسول Xbox 360 برای هر درایو این کنسول 12 ماه طول کشید. اما هدف از هک این کنسول اجرای Linux و Homebrow بود. کنسول PS3 در عرض 4 سال برای اجرای Homebrewها و بازی های غیر قانونی هک شد. اما همان طور که گفته شد، کنسول های نسل جدید از سیستم عامل بهره مند هستند و اجازه اجرای کدهای غیر قانونی را به کنسول ها نمی دهد. اما چاره این کار چیست؟ چاره این کار عرضه Custom Firmwareهایی است که توسط هکرها عرضه می شوند. این Firmwareها، نسخه هایی از همان Firmwareهای اصلی هستند که با ایجاد تغییرات در آن ها باعث می شوند که کنسول برخی از کارهای امنیتی را انجام ندهد. Xbox 360 به دلیل اینکه از طریق درایو هک می شود و چیزی مانند Custom Firmware برای آن عرضه نشد، نمی تواند کدهای غیر استاندارد را اجرا کند.

PS3 هم که تا قبل از این، سیستم امنیتی اش آنقدر قوی بود که اجازه ایجاد تغییر در هیچ قسمت از آن را به  هکرها نمی داد. همین جا بود که هکرها با روش های مختلف سعی کردند Custom Firmwareهای مختلفی را برای این کنسول عرضه کنند. اما تنها راه ممکن برای رسیدن به هسته امنیتی کنسول، ایجاد تغییر در کدهای آن بود. بدین وسیله می شود Homebrewهایی عرضه کرد که به وسیله آن ها بتوان کدهای غیر استاندارد را روی کنسول اجرا کرد. جدال بین هکرها و Sony ادامه داشت تا اینکه هکر معروف iPhone، جورج هاتز (George Hotz) در ژانویه امسال کدهای اصلی PS3 را منتشر کرد و حتی یک Homebrew هم برای اثبات کردن کار خود عرضه کرد. منتشر شدن اصلی ترین کدهای امنیتی این کنسول یک ضربه اساسی به Sony بود. این کدها می توانند طوری دستکاری شوند که بتوان هر کاری را با این کنسول (از اجرای بازی های غیر قانونی گرفته تا اجرای برنامه های مختلفی که برای آن عرضه می شوند) انجام داد. عرضه این کدها باعث شد تا Sony رسما دست به کار شود و از جورج هاتز و دیگر هکرها که این کدها را منتشر کرده بودند، شکایت کند. Sony از هکتور کانترو (Hector Cantero)، اسون پیتر (Sven Peter) و حدود 100 نفر دیگر که روی هک این کنسول فعالیت کرده بودند نیز شکایت کرد. البته این افراد بیشتر در قالب گروهی به نام fail0verflow شناخته شده هستند. همان گروهی که با همکاری جورج هاتز Custom Firmwareهای متعددی را برای PS3 منتشر کردند. حال باید دید در رقابتی که اکنون به صورت جدی تری دنبال می شود، هکرها پیروز می شوند یا Sony. پس از شکایتی که این کمپانی از هکرها کرد، نه تنها اوضاع به نفع Sony تغییر نکرد، بلکه باعث شد تا هکرها همه کدهای امنیتی را منتشر کنند و در اختیار عموم قرار دهند. اگر دنیای کنونی را به دنیای Matrix تشبیه کنیم، نیو (Neo) ما هم حتما جورج هاتز خواهد بود. کسی که ثابت کرده در شکستن سیستم های امنیتی استعداد زیادی دارد. در سال 2009 توانست Jailbreak را برای iPhone عرضه کند و در سال 2010 نیز همان  کار را روی PS3 انجام داد. در ژانویه سال 2010 او در اولین اقداماتی که روی PS3 انجام داد، توانست به وسیله  قسمت Install Other OS و اجرای Linux کاری کند که PS3 اجرای بازی های PS2 در هر شرایط را به دست آورد. در ماه مارچ سال 2010 کمپانی Sony امکان Install Other OS را با عرضه Firmware 3.21 از روی کنسول خود برداشت. اما جورج هاتز در اقدامات بعدی با یک Custom Firmware قابلیت Install Other OS را روی Firmware 3.21 فعال کرد. این اقدام در جولای سال 2010 انجام شد.

زمانی که fail0verflow وارد می شود


در سه دهه گذشته هکرها به چالشی بزرگ برای همه کمپانی ها تبدیل شده اند. کمپانی هایی مانند: Apple ،Microsoft Nintendo ،Sony و سایر کمپانی های نرم افزاری مانند Adobe و... ضربه های مختلف هکرها را تحمل کرده اند. گروه fail0ververflow از آن گروه هایی است که هرگز در کارهایش ناامید نشده است. در همایش Chaos Computer Congress 2010 که در برلین انجام شد، این گروه به صورت رسمی کدهایی را که روی PS3 اجرا کرده بودند را به نمایش در آوردند. با این کدها، PS3 می توانست کدهای مختلفی را هم اجرا کند. این گروه در کارهای قبلی خود کنسول Wii را شکست دادند. کدهایی که باعث شد تا Homebrewهای مختلف برای این کنسول عرضه شود. اما PS3 بر خلاف Wii به این راحتی ها قابل نفوذ نبود. اما چه چیزی باعث شکست سیستم امنیتی PS3 شد؟ بازگرداندن برنامه Install Other OS و استفاده از Linux باعث این اتفاق بود. اما این تیم پس از این کار اعلام کرد که آن ها قصد عرضه کردن راهی برای اجرای بازی های غیر قانونی روی PS3 را ندارند. اما زمانی که کدهای این دستگاه منتشر شد، گروه های هک دیگر هم توانستند برنامه های مختلفی را بر اساس آن بسازند. تا این لحظه کسی نمی دانست هاتز مشغول چه کاری است. پس از به پایان رسیدن هفته اول سال 2011، هاتز اولین Homebrew خود را عرضه کرد. Homebrewای که روی Firmware 3.55 اجرا می شد. پس از آن نیز Homebrew دیگری عرضه کرد که اجازه اجرای فایل های مختلف را روی PS3 می داد.

بازی های غیر قانونی در کمین PS3


کاملا مشخص است که این هک ها حتی اگر برای اجرای بازی های غیر قانونی هم نبوده، راهکاری بسیار راحت تر را برای اجرای این بازی ها روی PS3 ایجاد کرده اند. هم اکنون نیز از گوشه و کنار خبرهای زیادی به گوش می رسد که هکرهای مختلف مشغول کار روی برنامه هایی هستند که بازی های غیر قانونی را روی این کنسول اجرا کنند. شاید این ها خبرهای خوبی برای کسانی باشد که سال ها منتظر فراهم شدن چنین چیزی روی این کنسول بوده اند. اما این موضوع کابوسی برای Sony به حساب می آید. Sony نمی خواهد که اتفاقات PSP را روی PS3 شاهد باشد. سخت افزارهایی که با استفاده از این روش توانایی اجرای بازی های غیر قانونی را پیدا می کنند، به نظر می رسد که از سوی Sony شناسایی شوند. اما این شناسایی در حالت آنلاین ممکن است. تا کنون شایعات زیادی منتشر شده که کمپانی هایی مانند Sony و Microsoft می توانند از طریق آپدیت های خاص کنسول هایی که قانون کپی رایت را زیر پا گذاشتند، از دور خارج کنند. یعنی آن آپدیت می تواند کاری کند که کنسول، دیگر توانایی اجرای هیچگونه بازی ای را نداشته باشد که تا کنون چنین عملی از سوی این کمپانی ها انجام نشده است. اما این شایعات پس از هک PS3 جان دوباره ای به خود گرفتند. شایعاتی که اعلام می کنند Sony می تواند کنسول چند صد دلاری کاربران را از کار بیندازد. البته مایکل پکتر (Michael Pachter) در این باره نظر دیگری دارد. او در صحبت هایش گفت که موضوع بازی های غیر قانونی مسئله بسیار مهمی است، اما نمی تواند ضرر چشم گیری را به کمپانی ها وارد کند. خیلی از مردم علاقه ای به استفاده از چنین روش هایی ندارند و حاضر به استفاده از بازی های غیر قانونی نیستند. این موضوع در پلتفرم های مختلفی مانند Wii و Xbox 360 کاملا مشخص است. با توجه به اینکه این دو کنسول با استفاده از این برنامه ها می توانند بازی های غیر قانوی را اجرا کنند، اما باز هم فروش بازی ها روی این پلتفرم ها بسیار زیاد است و در بعضی موارد حتی از کنسول PS3 نیز بیشتر می شود. بر اساس گفته های پکتر بازی های غیر قانوی تنها 5 درصد از فروش بازی ها را تحت تاثیر قرار می دهند و جلوگیری از اینکه هیچ کس نتواند از این راه برای بازی کردن استفاده کند، کار غیر ممکنی است. پکتر همچنین اعلام کرد شکایت Sony از هاتز و fail0verflow در آمریکا می تواند بسیار کارساز باشد. اما در اروپا و سایر قسمت های دنیا نمی توان از طریق شکایت کردن، نتیجه درستی گرفت. این کارشناس صنعت بازی های کامپیوتری  افزود: "بازی های کنسول PS3 هم اکنون میلیون ها کپی غیر قانونی پیدا کرده اند. شاید دیگر نتوان راهی برای ترمیم این موضوع پیدا کرد، اما Sony می تواند با اضافه کردن لایه های امنیتی جدید روی بازی هایش کار را برای هکرها سخت کند. البته این موضوع باز هم تاخیر مقطعی در تکثیر بازی های غیر قانونی می گذارد.

Sony وارد می شود


تیم قانونی این کمپانی با شکایت از هاتز و سایر هکرها و انتشار کپی مدارکی از شکایت این کمپانی علیه آن ها، به طور جدی وارد این جریان شد. همان طور که گفتیم، پس از این اتفاق هاتز و همکارانش کدهای اصلی PS3 را به صورت عمومی منتشر کردند. عرضه این کدها و گسترش بازی های غیر قانونی روی این کنسول در حالت اول موجب کاهش فروش نسخه های اصلی بازی های عرضه شده روی این کنسول خواهد شد. همچنین این موضوع ضربه بیشتری را به کمپانی های Third-Party وارد می کند. البته این ضربه به حدی نیست که آن ها دیگر PS3 را پشتیبانی نکنند، اما این موضوع به ضرر کل صنعت بازی خواهد شد. در سال 2010 روی تمام پلتفرم های بازی مخصوصا Xbox 360 و PS3 شاهد افزایش فروش بازی ها و بالا رفتن در آمد حاصل از فروش این محصولات در صنعت بازی بودیم. پیش بینی های صورت گرفته، نشان می دهد که در سال 2011 این در آمد حتی بیشتر هم خواهد شد. اما با شکست سیستم امنیتی PS3، شاهد اجرای بازی های غیر قانونی روی تمام پلتفرم های بازی در سال 2011 خواهیم بود. این موضوع می تواند روی این روند سعودی تاثیرگذار باشد. پکتر در صحبت هایش به این مسئله اشاره کرد که اگر Sony نتواند راهکاری برای توقف هک این کنسول به دست بیاورد، نه تنها به عرضه بازی ها روی این کنسول ضرر وارد شده، بلکه سایر سیستم هایی که روی این کنسول فعال هستند (مانند فیلم و موسیقی و...) نیز دچار بحران می شوند. پکتر بر این باور است که اجرای بازی های غیر قانونی به وسیله کدهای امنیتی این کنسول می تواند نتیجه های بدتری حتی از اجرای بازی های غیر قانونی روی Xbox 360 داشته باشد. به نظر او Sony می تواند با آپدیت ها و بن کردن کاربران متخلف روند هک و افزایش استفاده از آن را کاهش دهد. جان ریچیتیلو (John Riccitiello) رئیس کمپانی EA پس هک شدن PS3 نیز اعلام کرد که EA در سال 2011 کم کم کار عرضه بازی ها به صورت دیجتالی را آغاز خواهد کرد. اگر Sony بتواند شرایط هک کنسولش را در سطح Xbox 360 قرار دهد، قطعا در مبارزه با هکرها پیروز خواهد شد و این بازی سگ و گربه ای را به نفع خود به پایان خواهد رساند.

چه کسی ریسک بیشتری انجام خواهد داد


در جریان این اتفاقات آقای کریس پالمر (Chris Palmer) که سمت Technical Director  را در کمپانی Electronic Frontier Foundation دارد، در صحبت هایی گفت که متوجه مخمصه ای که هاتز و گروه fail0verflow در آن قرار دارند، هست. او گفت: "زمانی که فردی کنسول یا سایر سخت افزارها را خریداری می کند، حتما موظف نیست که قانون کپی رایت را رعایت کند. مردم خواستار اجرای Linux و اجرای بازی های Homebrew بودند. مردم می خواستند به سخت افزار خود امکانات مختلفی را اضافه کنند. اما متاسفانه این خواسته ها نیاز به هک کردن دارد. پالمر که در قسمت امنیتی Android با Google هم همکاری کرده، گفت هک کردن باعث می شود که برنامه های بسیار زیادی روی یک پلتفرم عرضه شوند. همچنین ادامه داد که او مشکلی با اقدام fail0verflow که زمینه را برای اجرا شدن دوباره Linux روی PS3 را محیا کردند، ندارد. پالمر در صحبت هایش به اقدامات این گروه در هک Wii هم اشاره کرد. او گفت: "Homebrew Channel این گروه روی Wii نزدیک به 1 میلیون کاربر دارد که این یک میلیون تنها 1 درصد از کل دارندگان Wii را شامل می شوند. در واقع این تعداد از کاربران هستند که خواستار اجرای Homebrew روی کنسول خود هستند. اما مسئله دیگر این است که از این Homebrewها می توان برای اجرای بازی های غیر قانونی هم استفاده کرد. و این مسئله ای است که دقیقا سازنده بازی های مختلف را مورد هدف قرار می دهد. شاید استفاده از این Homebrewها در نوع خود بسیار مفید باشد. خیلی ها می توانند برنامه ها و بازی های خود را روی این پلتفرم های مختلف اجرا کنند. اما مشکل اینجاست که خیلی ها از این Homebrewها برای کنار زدن سیستم امنیتی و اجرای بازی های غیر قانونی استفاده می کنند.




نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:








تاریخ: شنبه 25 تير 1390برچسب:,
ارسال توسط Farnood Saghi

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی

ورود اعضا:


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:

برای ثبت نام در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید




آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 6
بازدید دیروز : 5
بازدید هفته : 6
بازدید ماه : 1602
بازدید کل : 77106
تعداد مطالب : 150
تعداد نظرات : 7
تعداد آنلاین : 1